Fiatalabb férfiba szerettem bele, működhet?

A szerelem nem ismer akadályt életszabályba elvileg az is beletartozik, hogy a korkülönbség nem választhat szét egy férfit és egy nőt. Olykor azonban épp azért kerülhet veszélybe egy párkapcsolat, mert az eltérő életszakaszban lévő felek nehezen hangolják össze a vágyaikat. Olvasd tovább, hogy tudd, mit kell figyelembe venned egy fiatalabb társnál.

robinsom.jpg

Mintha magadat látnád

Minél több közöttetek az azonosság, annál biztosabbra mehetsz.  Így például a hasonló érdeklődés – mondjuk ugyanaz a munkátok, és megegyezik az ízlésetek a divat, a filmek, a zene, stb. területén, hasonlóképen szeretnétek eltölteni a szabadidőtöket – a szilárd közös alap egyik záloga. Fontos tehát, hogy mindkettőtöknek legyen humora, vagy, mondjuk, mind a ketten szeressétek melankolikusan szemlélni a világ történéseit. Ha a fél szavakból is megértjük egymást esete forog fent, nincs miért aggódnod.

Tartsd a tempót vele

A nagyon különböző habitus eleve kikezdheti a szerelmet, ha pedig az életkorotokból fakadó lendület sincs összhangban, megszólalnak a vészcsengők. Akkor válaszd például az életet habzsoló, sokat dolgozó, szórakozni, sportolni, utazni vágyó, azaz a jelenét élő, és az adódó lehetőségeket maximálisan kihasználó fiatalabb férfit magad mellé, ha te is ugyanígy élvezed mindezt, és biztosan fel tudsz pörögni hasonló sebességre.

Tedd félre a múltat

Óvakodj azoktól a helyzetektől, amikor az eltérő életkor megoldás lehet valamilyen korábbi sérelemre. Ne ajánlkozz fel megmentőnek egy olyan fiú mellé, aki az előző szerelemben szerzett lelki sebeit szeretné gyógyíttatni a megértő felnőtt nő tapasztalataival, és ne legyél pótanyja annak, akinek a gyerekkorából hiányzik szeretet.

Ugyanígy ne használj irányítható fiatalabb partnert arra, hogy biztosan elkerülj egy újabb csalódást, illetve ne vele próbáld kicselezni az esetleges házasságkötéstől, szüléstől való félelmeidet. (Amikor egy olyan családi minta hat a lelked legmélyén, amivel nem tudsz mit kezdeni, például a szüleid boldogtalan házassága, édesanyád, nagymamád sok gyerekvesztése, olykor megpróbálsz ellene biztosra menni azzal, hogy olyan partner választasz, aki nem akar nősülni, és családot alapítani…)

Ezek a különös lelki háttérüzletek ugyanis időlegesen kötnek össze a másikkal, és amikor egyikőtök már kész a változtatásra, akarata ellenére romba döntheti mindazt, amit addig közösen felépítettetek.  

Látod-e benne a jövődet?

Bizony az elköteleződés pillanatában érdemes megvizsgálni azt is, benne van-e egyáltalán abban az adott kapcsolatban a boldog vég lehetősége. Garancia szívügyekben természetesen soha nincs semmire. Hiszen ami ma még valódi és fontos egy szerelemben, holnapra netán értéktelenné válhat. Ám ha elve kizárt, hogy kettőtöknek hosszú távon is sikerülhet, tudjál róla, hogy az első randevútok már a szakítás kezdete. Mondok erre egy példát: ha a fiatalabb párod még biztosan szeretne saját gyereket, te pedig már nem tudsz/akarsz szülni, a szőnyeg alá söpörhetitek, átmenetileg, ezt az ellentétet, előbb vagy utóbb azonban előkerül majd onnan. Az ilyen helyzetekre csak olyan kompromisszumok árán lehet megoldás, amelyek a kapcsolatot is megkérdőjelezik.

Nem árt tehát szemellenző nélkül előre is nézni egy kicsit. Ne félj attól, aminek a körvonalai kibontakoznak, csak tudjál róla, és kalkuláld be. Lehet, hogy nem vele töltöd majd el az életed teljes hátralévő részét, ám az is lehet, hogy az az idő, ami nektek jut, olyan szép, és fontos, hogy érdemes volt megszületned érte.