Kapcsolatmentő: légy egy kicsit olyan, mint ő!

Végre révbe értél? Nem kell többet aggódnod, hogy felhív-e, hiszen együtt éltek, ismered a barátait, bemutatott a szüleinek, és olykor már a következő nagy lépés, azaz az esküvő is szóba kerül? Minden adott tehát, hogy nyugodtan hátradőljél. Mi lehet az oka, hogy ez mégsem megy? Hova lett a rózsaszín szemüveged, ami eddig tökéletesnek mutatta a párodat?

ktz.jpg

A tudósok azt vallják a szerelemről, hogy kémia az egész, ráadásul a fejünknek sokkal több köze van hozzá, mint a szívünknek. Az agyunk boldogságközpontja küld ugyanis olyan jeleket a testünknek, amikből azt olvassuk ki: belezúgtunk az adott személybe.

Így volt ez veled is? Hevesen dobogott a szíved, ha a közeledbe került, elpirultál még akkor, is, ha csak telefonon beszéltetek? Erős szexuális vágyat éreztél, és ki híján belehaltál a boldogságba, amikor hozzád ért?

Mostanra meg nagy sóhajok maradtak mindebből, amikor észreveszed például, hogy túl hangosan eszik, nem mindig figyel rád, amikor fontos dolgokat magyarázol, elfelejti feltörölni a vizet zuhanyzás után, és esze ágában sincs téged elkísérni a pénteki buliba. Azaz veled ellentétben ő bizony kényelmesen hátradőlt az életében.

Van egy rossz hírem, a felfokozott érzelmeket okozó kémiai anyagok hatása nem tart örökké. Te meg épp ebbe az emberbe szerettél bele, ő a kiválasztottad minden jó és esetleges rossz tulajdonságával együtt.

Nézz szembe azzal, amit látsz

Légy szíves pakold el azt a sablont, ami a számodra tökéletes párkapcsolathoz szükséges ideális párt testesíti meg. Lehet, hogy a mostani földi mását csak sikerült valahogy átpréselned rajta, ám a továbbiakban már nem méricskélhetsz ezzel.

Nézd meg őt inkább (csak képletesen:) néhány lépés távolságból. Olyannak lásd, amilyen valójában.

Vajon el tudod-e képzelni, hogy több évtizedet is leélj vele?

Tényleg ő az, akire feltételek nélkül rábízod az életedet?

És most jön a legnehezebb kérdés: valóban boldog vagy mellette?

Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, nem neked írom ezt a cikket, de azért csak olvasd tovább, mert a tanácsra vágyó barátaid nem biztos, hogy éppen olyan szerencsések, mint te.

Ám ha – akár csak egyetlen kérdésre is – nemet mondasz, ideje mérleg tenned a kapcsolatotokat.

Változz inkább, ne változtatni akarj 

A tét nem kevesebb, mint a jövőd. Magadat csapod be, amikor feltételek nélküli kompromisszumokat kötsz csak azért, hogy ne legyél egyedül. Hosszú éveket készülsz elvesztegetni, ha bennragadsz egy felemás kapcsolatban.

Vajon tudsz-e változni érte, meg a kapcsolatotokért? (Nem önfeláldozásra gondolok!)

Első lépésként próbálj meg néha, legalább egyszer-egyszer úgy élni, ahogy ő szeret. Kávézz és reggelizz az ágyban, a tisztaságmániádat és morzsafélszedet legyőzve. Mondj le egy bulit, helyette nézd meg vele a meccset, hagyd, hogy lelkesen magyarázzon a foci rejtelmeiről. Ne hívd óránként telefonon napközben, gyűjtsd össze a mondandódat estére, sokkal lelkesebben figyel majd rád. De hallgass, ha épp elmerült valamiben. És ne hangoskodj, magadra terelve a figyelmet, amikor egy olyan film megy a tévében, amit te utálsz. Szombaton reggel pedig hagyd aludni, esetleg lustálkodj vele együtt, vagy netán egyedül is bevásárolhatsz.

A listát te állítod össze, a lehetőségeket magad választod ki, hidd el, nagy kaland egy ilyen próbálkozás. Kirándulás egy másik életformába – lehet, hogy rájössz, egyik, másik dolog nem hogy nem esik nehezedre, kimondottan tetszik és élvezhető.

Netán épp így találod meg azt, ami a tökéletes boldogságodhoz hiányzik?