Lehet-e egyéjszakás kalandból tartós párkapcsolat?

Igen, de szükség lesz hozzá szerelemre is.

Sok múlik azon, vajon miért kötöttél ki épp aznap este, pontosan az ő ágyában?  Ha a pillanatnyi bánatodra, magányodra kerestél így gyógyírt, esetleg többet ittál a kelleténél, ami csupán felszabadított a gátlásaid alól, az együtt eltöltött órák általában megmaradnak annak, aminek az ilyen rapid randevút hívjuk. Hiszen az egyéjszakás kalandnak már az elnevezésében kódolva van a kifutási esélye, nincs elköteleződés, nincsenek elvárások, opcionális, avagy inkább kétséges a folytatás.

Ám az a szép a szerelemben, hogy a hirtelen előtörő, megmagyarázhatatlan érzések hatására bármi megtörténhet.

onenight.jpg

Nézzük előbb a gyors ágyba bújást mentő szabályokat. Amennyiben a légyott női tagja vagy, ezt a mondatot soha, semmilyen körülmények között ne mondd ki: nem szoktam így viselkedni, velem ilyen még nem történt meg. A szabadkozásod egyrészt álságos, másrészt visszatetsző. Nincs az a férfi, aki ne gondolna arra ilyenkor, mondhat ez a nő bármit, hogy ha én könnyen megkaptam, bárki, bármikor megkaphatja.

Ráadásul, ha ez egy különleges szerelem kezdete, még szép, hogy egyedi, ami történt.

Vállald fel inkább, hogy a te döntésed is volt, amit együtt átéltetek. A benne voltam én is nézőpontból teljesen más a viszonyrendszer. A férfi elhiszi – és ez még büszkeséggel is eltölti –, hogy éppen őt választottad. Mindez pedig további lehetőségeket rejt a számodra. Hiszen ha nem passzív részese, hanem inkább aktív cselekvője vagy a kialakult helyzetnek, magad határozhatsz a folytatásról. Nem kell például napokig attól rettegned, vajon jelentkezik-e valamikor újra.

Ezzel az őszinte hozzáállással eleve megkönnyíted a férfi dolgát. Az „általában én nem ilyen vagyok” mondatod ugyanis sarokba szorítja. A gaz csábító felelősségét nem akarja magára venni, és győzködni sem szeretne téged, hogy de, igen, hiszen megtetted. Inkább eltűnik, mert nem igazán tudja elképzelni, hogyan folytathatná úgy, hogy ne bántson meg téged.

Persze számos más oka is lehet annak, hogy záros határidőn belül nem kerül elő. Ám ha elég bátor voltál ahhoz, hogy különösebb ismerkedés nélkül lefeküdj vele, legyél továbbra is merész, és hívd el te randevúra őt. Ilyenkor minden a stíluson múlik. Viselkedj megnyerően, könnyeden, kellemesen őszintén és szórakoztatóan – nincs az a férfi, aki erre bántóan reagálna. (Vagy igen, de akkor a helyzet és a levonható tanulság egyértelmű: tévedtél.)

Lehetőleg várj egy-két napot a közös éjszakátok után. Aztán keresd meg telefonon, vagy e-mailben, esetleg valamelyik közösségi portálon. Találj ki egy jó programot. Tilos túl bensőséges hangulatot ígérned, például kettesben töltött vacsorára invitálnod, netán azonnal a lakásodra hívni. Ez egy szeretői viszony ajánlata.

A nincs kedved csatlakozni hozzám… kezdetű meghívással egyértelműen kell üzenned. Kíváncsi vagyok rád, szeretnélek megismerni.

Ha elutasít, ő valóban egyéjszakás kalandot élt át veled. Futod ezt a kockázatot is. Ha azonban elmegy a randevúra, feltehetően ő is hasonlóképpen érez irántad.   

A gyors viszonyotok mindenképp véget ért az első közös reggelen. Valami más, valami új, azonban elkezdődhet utána. Ennek az alapjait közösen kell leraknotok. Ami pedig az első éjszakátokon történt, vonzó emlékké válik majd, és ezt az esetleges sikeres folytatás különösen megszépítheti.