Először mész nyaralni a pároddal? 3 hiba, amit semmiképp ne kövess el

Ez már majdnem olyan, mintha összeköltöznél vele. Egy hét alatt szinte minden kiderülhet róla, a furcsa szokásaitól kezdve egészen addig, vajon mennyire tud tekintettel lenni másokra is.  Nyisd ki a szemed, és figyelj. Most jóval többet tudhatsz meg, mint amit eddig taktikusan elárult magáról.

Na, ez az első próbatétel.

vacat2.jpg

Ne várj el tőle olyat, ami a te ízlésed, a saját vágyad. De ne is rendeld alá magad annak, amit ő szeretne. Ha nem iszik kávét, ám vele ellentétben te egy jó feketével kezded a napot, ne áldozd fel ezt érte. Ha ő délután szívesen sziesztázik, te meg nem akarsz behúzódni egy szobába, ússzál, sétálj, olvass addig, amíg ő alszik. Amennyiben valóban ő a te igazi párod, akkor megértitek egymást, és mindent sikerül majd összeegyeztetni.

Azt az előbbiek alapján leszögezhetjük tehát, hogy az első közös nyaralás az ismerkedés nagyon fontos fázisa. Legyél olyan, amilyen szeretsz lenni, és ha valami nincs a kedvedre, esetleg hiányzik, avagy fáraszt, mondd el neki, egyértelműen, világosan. Hidd el, nagyon hálás lesz érte, mert így esélyt adsz neki arra is, hogy a kedvedre tegyen. Mindez persze visszajár.

Ha neki esne valami jól, amennyiben ő szeretne valahová eljutni, valamit kipróbálni, valahol vacsorázni, és így tovább, legyen benned annyi vagányság, hogy csatlakozol hozzá. Lehet ugyanis, hogy egy életen át kell majd társat biztosítanod neki a „szenvedélyeihez” – ez pedig akkor működik jól, ha mindez neked sincs ellenedre. 

Függetlenül attól, hogy milyen az anyagi helyzetetek, nem árt előre, őszintén tisztázni, ki mennyivel járul hozzá a nyaraláshoz. Nincs rá recept, hogy a férfi mindent fizet, a megosztjuk egyenlően a költségeket, avagy a nő tesz bele többet, mert többet is keres, elv praktikusabb-e.

Az a lényeg, hogy a feltételrendszer legyen világos, és önzetlen, azaz mindkét fél számára elfogadhatónak tűnjön. Nem sül ki belőle semmi jó, ha eladod vagy megvásárolnád a vágyaidat egy hétre, tíz napra. 

Az, ahogy most megosztjátok a költségeket, előremutat a jövőbeni közös kasszára – a sóher mindig is kuporgatni fog, a nagylelkű pedig hajlamos kicsit szórni a pénzt. Neked azt a társat kell megtalálnod, aki pénzügyi szempontból is megfelel az elvárásaidnak. A nyaralás alatt ezt is kiderítheted.

Nehezített a pálya, ha nem ketten utaztok, hanem, mondjuk, neked kell becsatlakoznod az új párod régóta összeszokott társaságába. A szerelmed eleinte biztosan azt lesi majd, mennyire tudsz illeszkedni azokhoz az emberekhez, akik számára nagyon fontosak. Továbbra is az a cél, hogy önmagad legyél. Viszont nincs vesztenivalód sem. Ha ugyanis ez nem a te társaságod, derüljön ki. Bizony ez szétválaszthat, ám soha nem kérheted majd azt a párodtól, hogy miattad, őket cserélje le. 

Szemed se rebbenjen tehát, amikor próbára tesznek, netán a párod exét hozzák szóba, mondjuk, egy előző nyaralás emlékei kapcsán. Tudd, hogy ki vagy, mennyit érsz, mit szeretnél. Ez az alap, a többi pedig csak körítés hozzá.

Vissza a hétköznapokba: a nyaralásban az a legrosszabb, hogy hamar véget ér, és aztán illik visszarázódni az év többi napján megszokott menetrendbe. Összegezd a tapasztalataidat:  vajon az általad kiválasztott férfi/nő mennyire más a hétköznapokban és a lazítás idején. Nem jó, ha két nagyon eltérő arcát látod. Mert ha inkább a nyaraló párod vonz, fogd fel egyszeri kalandnak, ami történt. Hiszen csak akkor dőlhetsz majd hátra, ha az év 358 napján épp úgy szeretni való ez az ember, mint ebben a különleges 168 órában.